U četvrtak 18. februara 2010. godine održana je promocija knjige Upravljanje u procesnoj industriji i energetici u prelepom ambijentu sportskog centra Kovilovo, u Beogradu. Promociji je prisustvovalo oko 120 kolega i gostiju.

Promociju je otvorio direktor firme TERMONET iz Beograda Branislav Crnčević, koji je upoznao prisutne o saradnji sa firmama Kamstrup, Clorius, APV, Samson i blisku vezu sa firmom NS Koncept iz Novog Sada.

Prof. Dragoslav Šumarac upoznao je prisutne goste o novim aktivnostima Inženjerske komore Srbije kao što je pojedinačno osiguranje svakog člana komore, zatim umrežavanje u mobilnu telefoniju, kao i mogućnost skidanja raznih pravilnika. Pozvao je sve kolege da se detaljnije upoznaju u komori.

Povodom 18. godina postojanja, preduzeće ETA iz Beograda, još jednom je, po običaju, uručila Zahvalnice firmama koje već godinama pomažu ovakva i slična izdanja stručne literature.

U ime autora, Mihajlo Stambolić, izneo je glavne aspekte obrađenog materijala u knjizi. Naglasio je posebno deo o projektovanju instrumentacije i upravljačkog dela postrojenja.

Redaktor knjige prof. Martin Bogner naglasio je vezu sadržaja knjige sa domaćim standardima i literaturom, gde je takva materija obrađena. Zahvalio se, u ime izdavača, svim oglašivačima, a posebno firmama TERMONET i SAACKE iz Beograda na posebnoj pomoći na izdanju ove knjige.

Željko Drobnjak iz firme NS Koncept iz Novog Sada, izneo je nekoliko primera upravjačkih sistema u procesnoj industriji i energetici, koji su projektovani i izvedeni od strane njegove firme.

Kolega Ivan Stojanović iz firme Optimal Energy Solutions iz Beograda, detaljno ke upoznao prisutne sa detaljima i pojedinačnim proizvodima firme SAMSON iz Nemačke.

Posle prezentacije kolege i prijatelji nastavili su diskusije i druženje uz bogat koktel koji je i ovog puta uspešno priredilo osoblje hotela PREZIDENT sportskog centra Kovilovo.